Hailuodossa toimii päiväkoti OnnenSaari. Päiväkoti sijaitsee keskellä kirkonkylää, koulun ja kirkon läheisyydessä, osoitteessa Kenttäläntie 8, 90480 Hailuoto.

Päiväkoti OnnenSaari

OnnenSaaressa on kolme päiväkotiryhmää: 21 paikkainen yli 3-vuotiaiden ryhmä Jänikset ja alle 3-vuotiaiden ryhmä Päästäiset, jossa on tarvittaessa mahdollisuus jatkettuun hoitoon vanhempien työvuorojen mukaan. Esiopetusryhmä toimii 20 h/vko koulun tiloissa.

Päiväkoti OnnenSaaren toiminta on monipuolista, lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa varhaiskasvatusta. Oman leimansa toiminnalle antaa lähellä oleva luonto, joka tarjoaa monipuoliset ja vuodenaikojen mukaan vaihtuvat leikkipaikat. Luontoa tarkkaillaan, tutkitaan ja luonnosta nautitaan retkeillen.

Yhteystiedot

Päiväkoti OnnenSaari
puh. 044 497 3531
onnensaari@hailuoto.fi

Päivähoidon ABC

Päiväkoti on avoinna arkisin klo 6.30 – 17.00

Jos molemmat vanhemmat ovat vuorotyössä, voi lapselle hakea jatkettua hoitoaikaa. Silloin Päästäiset toimii pidennetyllä aukioloajalla ennalta sovittujen hoitoaikojen mukaisesti.

Hakuajan muuttuessa ilmoita päivähoitoon ja informoi varahakijasta tarvittaessa. Varahakijat voi ilmoittaa lapsen henkilötietolomakkeella tai tapauskohtaisesti soittamalla/viestillä.

Lapselle varataan hoitoaika kuukausittain etukäteen. Muutoksista tulee ilmoittaa hyvissä ajoin, viimeistään edellisen viikon keskiviikkoon mennessä. Tällöin muutokset voidaan huomioida laskutuksessa.

Lapsen tullessa päivähoitoon ulkokengät riisutaan ulkoeteiseen. Muut ulkovaatteet riisutaan sisäeteisen puolella lapsen omaan naulakkoon. On erityisen tärkeää, että luovutat itse vanhempana oman lapsesi henkilökunnalle kasvokkain. Samalla voitte vaihtaa lyhyesti aamukuulumiset ja tarpeelliset tiedot päivää varten. Päivähoitoon jääminen on lapselle herkkä hetki ja turvallisuuden tunne säilyy luontevasti, kun aikuiset vaihtavat lapsen kuulumiset sekä aamun tuontitilanteessa, että illan hakutilanteessa. Ennen klo 8 saapuvat OnnenSaaren lapset tulee vanhemman saattaa Päästäisten puolelle.

Pesemme huolellisesti kädet päivähoitoon tullessa.

Vaihtovaatteet

Jokaiselle lapselle on päiväkodin naulakkopaikalla oma pieni hyllytila, jossa voi säilyttää vaihtovaatteita. Vaihtovaatteita tarvitaan aina silloin tällöin. Lapselle olisi hyvä olla ainakin yksi kokonainen vaatekerta. Lasten vaatepyykki pestään kotona. Vaippaikäisille lapsille tuodaan vaipat kotoa.

Päiväkodin eteisessä on jokaiselle lapselle kori, jossa säilytetään kuravaatteet.

Sisätossut ja ulkovaatteet

Jokaisella lapsella tulee olla sisätossut tai jarrusukat turvallisuuden takaamiseksi.

Ulkoilemme joka säällä. Lapsella tulee olla riittävä ja säähän sopiva ulkovaatetus. Yhtenäinen ulkoilupuku on hyvä ja lasta suojaava. Tarkista aika ajoin vaatteiden sopivuus, sillä lapset kasvavat nopeasti ja vaatteet jäävät yllättävän nopeasti liian pieniksi. Myös kuravaatteiden veden pitävyys on hyvä tarkistaa ajoittain. Myös kuravaatteet pestään kotona.

Sadevarusteet säilytetään tuulikaapin koreissa. Viikonlopuiksi olisi hyvä ottaa varusteet kotiin pesuun, jotta hiekka- ja kuramäärää saataisiin vaatteista vähemmäksi.

Päivähoidossa tarvittavia sadevarusteita ovat: sadetakki, kurahousut, kurakintaat ja kumisaappaat. Kumisaappaisiin laitetaan aina villasukat.

Muistathan nimikoida lapsesi vaatteet sekaannusten välttämiseksi!

Lapsen hakeminen päivähoidosta

Alle kouluikäisellä lapsella tulisi olla oikeus koko ajan aikuisen läsnäoloon. Toinen lapsi ei voi olla vastuussa toisesta lapsesta. Siksi lapsi luovutetaan vain täysi-ikäiselle hakijalle. Jos hakija on muu kuin vanhempi, tulee päivähoidon henkilöstön tietää, kuka tulee hakemaan. Lapsen voi luovuttaa vain huoltajalle tai etukäteen ilmoitetulle varahakijalle.

Lapsen haun viivästyessä (lautan aikataulumuutos, omaan työhön kuuluva palopäivystyksen tai ensivasteen tehtävä) kannattaa soittaa tai laittaa tekstiviesti päiväkotiin, puh. 044 4973 532. Silloin vältytään puolin ja toisin turhilta harmitteluilta ja odotteluilta.

Päihteiden vaikutuksen alaisena olevalle hakijalle henkilökunnalla ei ole lupa luovuttaa lasta.

Kun lapsi sairastuu tai on poissa päivähoidosta

Jos lapsi sairastuu, hän ei voi tulla päivähoitoon. Päiväkodille voi laittaa tekstiviestin puhelimeen sairastumisesta tai muusta poissaolosta viimeistään klo 7.30, koska siihen mennessä tehdään päivän ruokatilaus koulun keittiöstä.

Jos lapsi sairastuu päivähoidon aikana, vanhemmille (tai varahakijalle) ilmoitetaan asiasta. Sairaan lapsen on ikävä odotella pitkiä aikoja kotiin pääsyä, joten pyrithän hakemaan mahdollisimman pian.

Sairas ja puolikuntoinen lapsi ei jaksa olla päivähoidossa. Toipumiseen kannattaa varata kunnolla aikaa. On kurjaa, jos leikkikaveri tai henkilökunta sairastuu liian aikaisesta paluusta arkeen. Silloin kierre voi jatkua päivähoidossa monta viikkoa. Lapsen tulee olla ulkoilu- ja toimintakuntoinen, kun hänet tuodaan päivähoitoon. Suosittelemme myös sairastuneen sisarruksien jäämistä kotiin.

Sairauden jälkeen lapsi tarvitsee ainakin yhden kuumeettoman ja oireettoman toipilaspäivän kotona.

Toiminta päiväkodissa

Toiminta rakentuu kasvatustavoitteiden pohjalta suunniteltujen aihepiirien sekä lasten iän, kiinnostuksen ja toiveiden mukaisesti. Toimintamuotoja ovat muun muassa liikunta sisällä ja ulkona, musiikki (kuunteleminen, soittaminen, laulaminen), kielellinen alue, kuten lorut, kuvakirjat ja -muu kirjallisuus, sadut, keskustelut, pöytä- ja nukketeatteri, pelit, leikit, askartelu ja rakentelu. Lisäksi toimintaan kuuluu retket, vierailut, juhlat sekä pienimuotoiset seikkailut.

Viikoittaisesta toiminnasta ja tapahtumista tiedotetaan eteisen ilmoitustaululla.

Päiväunet ja satuhetki

Lounaan jälkeen on päivälepo. Päivälepo on tärkeä lapsen fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Vanhempien toiveet lapsen yksilöllisestä unentarpeesta huomioidaan. Päivälevolla luetaan satua tai kuunnellaan rauhallista unimusiikkia. Sen jälkeen on hetki hiljaisuutta, jotta ne lapset ehtivät nukahtaa, jotka haluavat tai tarvitsevat päiväunet. Päiväuniaika jatkuu klo 14.00 asti, jolloin viimeiset herätellään välipalalle. Lapselle voi tuoda hoitoon oman pehmeän unikaverin helpottamaan unen tuloa.

Ruokailu

Aamupala on päivähoidossa klo 8.00–8.30. Puuro keitetään omassa keittiössä siinä henkilömäärässä, kun aamulla on lapsia aamupalalle tulossa. Mikäli lapsi tarvitsee tuttipulloa, niin vanhemmat tuovat sen kotoa päivähoitoon.

Ennen päivähoidon alkamista olisi kotona hyvä siirtyä pois lastenruoasta (vauvan valmisaterioista ja velleistä) ja totutella monipuoliseen koko perheelle sopivaan samaan ruokaan. Yhdessä ruokailu ja säännöllinen syöminen tuottavat ruokailoa ja edistävät koko perheen hyvinvointia.

Lounas on klo 11.15–11.45. Välipala on klo 14.00–14.30. Välipalaan kuuluu leipä (voi, leikkele tai juusto), hedelmä, juures, maito ja koulun keittolassa valmistettu kiisseli tai muu jälkiruoka. Ruokailujen jälkeen henkilökunta huolehtii lapsille ksylitoli-tablettien antamisen.

Lapsen erityisruokavaliosta tulee vanhempien toimittaa lääkärintodistus ja selkeät ohjeet, joita päivähoidossa noudatetaan.

Ruokailu on tärkeä osa kasvatusta. Päiväkodissa lapsi tutustuu ja tottuu monipuoliseen ja terveelliseen ruokaan. Ruokailun yhteydessä opetellaan hyviä ruokailutapoja ja kaikkea ruokaa opetellaan maistelemaan ja syömään. Kodin kannustava ilmapiiri itsenäiseen syömiseen ja monipuoliseen maisteluun näkyy positiivisesti lapsen ruokailussa.

Kommentit on suljettu.

Sulje hakuikkuna