Hyvinvointialue

Pohteella on otettu käyttöön asiakaspalautejärjestelmä

  • Asiakas voi antaa palautetta nettisivuilla olevan linkin kautta, palautelaitteella tai palautelomakkeella.
  • Pohteen yksiköihin ja toimipisteisiin on tulossa 153 palautelaitetta ja ne sijoitetaan eri puolille hyvinvointialuetta. Toimipaikan henkilökunnalta voi myös pyytää palautelomakkeen paperisena.
  • Pohteen yksiköt saavat palauteraportit suoraan yksikköihin tulleista palautteista. Organisaation johtoa raportoidaan pidemmiltä aikajaksoilta. Palautteista muodostuvaa asiakaskokemusta seurataan kaikilla toiminnan tasoilla.
  • Tavoitteena on, että asiakaspalautejärjestelmien avulla saatavaa tietoa hyödynnetään palvelujen kehittämistyön tukena. Pohteen nettisivuilla kerrotaan palautteen antajille, miten toimintaa on kehitetty palautteiden perusteella.

Pohteen puhelinvaihde aloittaa toimintansa 10.1.2024

  • Pohteen puhelinvaihde palvelee asiakkaita numerossa 08 669 9500 maanantaista perjantaihin kello 7-19.
  • Puhelinvaihde auttaa asiakasta löytämään oikean Pohteen asiakaspalvelunumeron, jos se on hukassa tai asiakas ei tiedä mihin hän voi soittaa. Puhelinvaihde ei korvaa olemassa olevia palvelunumeroita. Asiakkaat voivat soittaa jatkossakin Pohteen palvelunumeroihin normaalisti.
  • Pohde ei peri asiakkailta maksua puhelinpalveluista. Asiakkaan oma puhelinoperaattori veloittaa kuitenkin puheluista normaaliin tapaan asiakkaan liittymäsopimuksen mukaisen hinnan, kun asiakas soittaa Pohteen puhelinvaihteeseen.

Pohteelle myönnettiin valtionavustusta ruoka-aputoiminnan järjestämiseen

  • Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt ruoka-aputoiminnan järjestämiseen valtionavustuksia. Pohteelle myönnettiin valtionavustusta 143 900 euroa ruoka-aputoiminnan järjestämiseen Pohjois-Pohjanmaalla.
  • Hankkeessa ovat mukana seuraavat järjestöt: Eväitä Elämään ry, Iin Helluntailähetys ry, Kumppanuustalo Nuotta ry, Oulun Jeleppi ry, Oulun Rajakyläyhdistys ry, Raahen Vapaaehtoiset ry, Suomen punainen risti Oulun piiri, ViaDia Oulu ry ja YWAM Oulu ry. Järjestöt toteuttavat ruoka-aputoimintaa Alavieskassa, Haapajärvellä, Iissä, Kuusamossa, Kärsämäellä, Merijärvellä, Nivalassa, Oulaisissa, Oulussa, Pudasjärvellä, Pyhäjoella, Raahessa, Sievissä, Siikajoella, Utajärvellä ja Ylivieskassa.

Ehkäisevän päihdetyön ja Lähisuhdeväkivallan ehkäisyn koordinointi Pohjois-Pohjanmaalla

  • Einari Viirretjärveltä siirtyi ehkäisevän päihdetyön koordinointi Sirpa Hyyrönmäelle ja lähisuhdeväkivallan ehkäisyn koordinointi Iida Bimbergille. Ensimmäisenä työlistalla on ehkäisevän päihdetyön ja lähisuhdeväkivallan ehkäisyn suunnitelmien työstäminen. Suunnitelmat tulevat osaksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointisuunnitelmaa 2024-2025. Alkuvaiheessa yksi keskeinen tavoite on vahvistaa ja luoda toimivat yhteistyörakenteet. Tiedotamme lisää, kun suunnitelmia olemme saaneet työtetettyä eteenpäin.
  • Tammikuu on Pohteella Päihteiden käytön ja rahapelaamisen teemakuukausi. Teemakuukauden aikana sotepalveluissa tehostamme päihteiden käytön ja rahapelaamisen puheeksiottoa ja neuvonnan antamista muiden palveluiden ohessa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta päihteiden käyttöön ja rahapelaamiseen liittyvistä riskeistä sekä tarjota tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa lyhytneuvonnan eli mini-intervention avulla.

Hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöryhmä Hyry kokoontuu 10.1.2024

  • Janne Puolitaival Iistä toimii työryhmän puheenjohtajana.
  • Kokouksen asialistalla on muun muassa hyvinvointisuunnitelma ja digitaalisen hyvinvoinnin palvelutarjottimen tekninen alusta.

Ajankohtaista muualta:

Ehkäisevän päihdetyön osaaja: Vaikuttavaa ehkäisevän päihdetyön viestintää 31.1.2024 klo 12-14.30

  • Ehyt ry:n järjestämä koulutus on tarkoitettu kuntien, hyvinvointialueiden ja järjestöjen ehkäisevän päihdetyön viestintää toteuttaville.
  • Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 29.1.2023 tällä lomakkeella.

Luonto osaksi arkea – Sitran keskustelutilaisuus Oulussa 13.2.2024 klo 9–11

  • Hyvinvointi, terveys ja koettu turvallisuus kietoutuvat yhteen luonnon kanssa monin eri tavoin. Kutsumme näiden teemojen parissa työskentelevät paikallistason toimijat kehittämään yhdessä ratkaisuja, joiden avulla luonto nivoutuu vahvemmin osaksi ihmisten arkea.
  • Tilaisuudssa puhujina asiantuntija Varpu Wiens, Diak Oulu, Innovaatiot ja kumppanuudet, palveluvastaava Piritta Pietilä-Litendahl, Oulun Diakonissalaitos ja hyvinvoinnin edistämisen päällikkö Sanna Salmela, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Tapahtumatiedot ja ilmoittautumislinkki

Kurkkaa myös Pohteen tapahtumakanteriin!

Kommentit on suljettu.

Sulje hakuikkuna